Известие

Collapse
No announcement yet.

Студена прекъсва ,топла не се форсира?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Студена прекъсва ,топла не се форсира?!?

Здравейте ,колеги!
    От скоро отново съм в форума ,с една 156-ца 1.8 т.с.
    1997 година.
    Откакто съм взел автомобила имам няколко поблема за които искам вашият съвет.

Когато паля и колата е студена понякога пали на по 500 об/мин след което застава на 1500об/мин и двигателя работи твъдро отвреме навреме прекъсва и при опит да се изсфорсира все едно бензина и е на свършване губи цилиндри.
    След като позагрее мотора работи перфектно но много зор се изрязва след 4000/об..

Закачах я на диагностика и откриха ,че сондата подава грешна информация към еку-то което пуска бедна смес.
    Та ако и сменя ламбда сондата дали ще се оправят тия пробелми или те са дело на друга мизерия???
    Други никакви грешки не излязоха..

2рият ми въпрос е свързан с рециклирането на долните носачи ,дали е рентабилно решение и има ли промяна в поведението на пътя?
    В момента имам чуството ,че носачите ще влязат при мен в купето.......

Може да има и друг проблем освен сондата. Така както го описваш мирише и на дебитомер.

За носачите - зависи как рециклирани. Моите са с полиуретан и с тях колата реагира доста по-стегнато.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Закачах я на диагностика и откриха ,че сондата подава грешна информация към еку-то което пуска бедна смес.
      В този ред на мисли - ДЕБИТОМЕРА какво подава в този момент?
      Ако е записана някаква грешка свързана с ламбдата, не значи че непременно в нея е дефекта.
      Това с паленето със сигурност не е от сондата.
      Диагностиката не е само четене и изтриване на грешки.
      Никой няма да ти каже тука какъв е проблема, само от това дето си написал.
      Възможностите са няколко и са разисквани и описани неведнъж.
      Успех.
      Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 21:06.
      Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
      Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Колега ,от три дни прелиствам форума за гореспоменатите проблеми но нищо конкретно не
        открих ,ако знаеш някоя тема ме насочи и ще ти бъда благодарен.

Дебитомера е нов на три месеца 99% не би трябвало да е от него...
        А и няма ли да го открие като грешка?

Ламбда сондата не се разпознава като грешка тъй като тя подава информация но грешна...

Comment

Първоначално публикувано от RokFort Покажи съобщение
          Колега ,от три дни прелиствам форума за гореспоменатите проблеми но нищо конкретно не
          открих ,ако знаеш някоя тема ме насочи и ще ти бъда благодарен.

Дебитомера е нов на три месеца 99% не би трябвало да е от него...
          А и няма ли да го открие като грешка?

Ламбда сондата не се разпознава като грешка тъй като тя подава информация но грешна...
          Преполагам, че тези теми си ги разгледал, сигурно има и още три пъти по толкова, по назад...

Също, можеш да помислиш да смениш майстор-диагностика, ако в Добрич не намериш читав, във Варна тези мотори вече ги познават добре. Успех!

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Преполагам, че тези теми си ги разгледал, сигурно има и още три пъти по толкова, по назад...

Също, можеш да помислиш да смениш майстор-диагностика, ако в Добрич не намериш читав, във Варна тези мотори вече ги познават добре. Успех!
            Благодаря ти колега, но проблема с клатещите обороти ми е най малката грижа в момента..
            Иначе темите съм ги чел...

Говорим за прекъсване и за загуба на мощност....
            Идеята ми е ако някой е имал подобен проблем да сподели дали е ламбда сонда или нещо по сериозно..

Няма как, сам ще търся оправия, благодаря на всички отзовали се и лек ден..

Comment

Колега. слабо вероятно, НО вероятно е да е гумената снадка (тръбата) след дебитомера, провери я, ако има цепнатини или дупки колата прекъсва има детонации и лошо вървене.
              145 QV ex.
              146 Boxer TOTAL ex.
              147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Първоначално публикувано от zdravio Покажи съобщение
                Колега. слабо вероятно, НО вероятно е да е гумената снадка (тръбата) след дебитомера, провери я, ако има цепнатини или дупки колата прекъсва има детонации и лошо вървене.
                Като сменях маслото забелязах ,че се е нацепила като на стара баба петите ,ама си викам няма да има дупки.
                Ще я облепя и ще видя дали има резултат ,виж за това не се бях сетил..

Comment

Дано да е това и да се оправиш, ако не, нека някой колега с 1.8 ТС да даде снадката за пробва...
                  145 QV ex.
                  146 Boxer TOTAL ex.
                  147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Бобини, жици, кабели, бутално осветление???????
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Звънни да я погледна!

Comment

Колега можеш да дойдеш на някой от срещите (не ядем хора, дори такива които доскоро са имали рено комби и са плюли по марката), можеш да научиш доста за колата си, както и някой тънкости с които ще си спестиш доста от сервизи и "майстори".

пп Дано не те припознавам де..., ако е така се извинявам.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                          Колега можеш да дойдеш на някой от срещите (не ядем хора, дори такива които доскоро са имали рено комби и са плюли по марката), можеш да научиш доста за колата си, както и някой тънкости с които ще си спестиш доста от сервизи и "майстори".

пп Дано не те припознавам де..., ако е така се извинявам.
                          Не ме припознаваш спок... Аз съм
                          Аз хубо бях се отървал от проблемите ,ама на......
                          Ни с Сеатите ни с БМВ то ни с Реното не съм имал проблеми ,ама от 145-цата ми остана тръпка въпреки проблемите и си викам с 156-цата няма да е така ,там ще са оправени проблемите........
                          Както и да е ,сигурно скоро ще се видим на някоя сбирка..

П.п. Имал съм и Фиат Уно Турбо ,ама там не ми се говори..
                          Last edited by RokFort; d.m.y г., 19:27.

Comment

Здравейте,колеги!
                            Днес колата въобще отказа и да запали ,ток има ,бензин има но не пали и това е......
                            Колеги помагайте.....

п.п.Правя бартер за Лагуна.......

Comment

Една от причините може да е датчика за положението на вала, ама що не хванеш брат си под мишница и да го завлечеш до колата да погледне.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                              X